水、食料、エネルギーの密接な関係について

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水、食料、エネルギー
水と食料とエネルギーのつながりは、持続可能な資源の開発の中心です。世界人口の増加、急速な都市化、食生活の変化、経済成長により、3つすべての需要が高まっています。農業は世界の淡水資源の最大の消費者であり、世界で使用されるエネルギーの4分の1以上が食料の生産と供給に費やされています。
これらの重要な関係を維持するには、水と食料の安全保障、そして世界中の持続可能な農業とエネルギー生産を確保するための適切に統合されたアプローチが必要です。
需要の高まり
水は、多くの人々と用途にサービスを提供しなければならない有限の資源であるため、すべての人が信頼できる供給にアクセスできるようにすることは、人間の生存と持続可能な進歩にとって非常に重要です。

水資源がさらに拡大するにつれて、エネルギーおよび食品セクターの水への依存、および3つすべてが持続可能な開発目標のいくつかを支えているという事実は、3つのドメインすべての意思決定者が水資源管理、エコシステムにますます焦点を合わせていることを意味します。

 原文

Water, Food and Energy

The water-food-energy nexus is central to sustainable development. Demand for all three is increasing, driven by a rising global population, rapid urbanization, changing diets and economic growth. Agriculture is the largest consumer of the world’s freshwater resources, and more than one-quarter of the energy used globally is expended on food production and supply.

 

The inextricable linkages between these critical domains require a suitably integrated approach to ensuring water and food security, and sustainable agriculture and energy production worldwide.

Rising demand

Water is a finite resource having to serve exponentially more people and usages, and so ensuring everyone has access to a reliable supply is crucial to human survival and sustainable progress.

 

As water resources become more stretched, the energy and food sectors’ dependence on water, and the fact that all three underpin several of the Sustainable Development Goals, means that decision-makers in all three domains are now increasingly focusing on water resource management, ecosystem protection and water supply and sanitation as part of their policy and practice.

2011 celebrations of the birth of the 7th billionth baby. UN projects world population to reach 8.5 billion by 2030. UN Photo/Eskinder Debebe

2011 celebrations of the birth of the 7th billionth baby. UN projects world population to reach 8.5 billion by 2030. UN Photo/Eskinder Debebe

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